Search
Close this search box.

Masterzwemmen en ONMK kb 2020 (interview Open Rotterdam)

Masterzwemmen

Wil je in een leuke, uitdagende omgeving zwemmen, dan is master zwemmen misschien iets voor je. Sinds 2018 zwem ik zelf bij het master zwemteam van Feijenoord Albion.
Ik wilde mijzelf namelijk uitdagen een betere zwemmer te worden door o.a. technisch beter te leren zwemmen. Voor mijn gevoel lukte dit niet met alleen banen zwemmen.

Het leuke van master zwemmen is dat iedereen hieraan kan meedoen ongeacht je zwemniveau. Of je nu net begint met de eerste stappen van de borstcrawl of voor snelle wedstrijdtijden wil gaan. Voor iedereen is plek.

ONMK kb 2020

Jaarlijks zijn er wedstrijden voor masters, waar de sfeer altijd gemoedelijk is. Niet voor niets is het motto van master zwemmen: Fun, Fitness & Friendship.

Het grootste zwemevenement in Nederland is het Open Nederlands Masters Kampioenschap voor korte baan (ONMK kb) en lange baan (ONMK lb) .

In 2020 mochten wij met onze vereniging het ONMK korte baan organiseren.

Interview Open Rotterdam

De lokale Rotterdamse omroep ‘Open Rotterdam’ volgde een aantal masters tijdens het ONMK kb 2020. In de video, in dit blog, zijn interviews met verschillende zwemmers, zoals Nederlands Kampioen rugslag Ensger Kotterink en de oudste deelnemer Klaas Prins (92 jaar).

Voor de video heeft Open Rotterdam mij een ochtend gefilmd, van aankomst tot trainen in het zwembad. Hierbij had ik zelfs een GoPro op mijn hoofd. 

Masterzwemmen iets voor jou? Check dan of er bij jou in de buurt een zwemvereniging is met een masterteam.